İnley dolgu ve onley dolgular halk arasında porselen dolgu olarak bilinir. Dişlerin bir kısmında çürük geliştiğinde başvurabildiğimiz bir tedavi yöntemidir. Kompozit dolgu uygulaması yerine porselen materyallerle CAD-CAM sistemlerle üretilerek dişe yapıştırılan restorasyonlardır.
İnley dolgu ve onley dolgu için öncelikle ilgili dişi uyuşturacak şekilde lokal anestezi uygulanır. Diş dokusunda oluşan çürükler temizlenir ve diş yüzeyinde kavite oluşturulur. Ardından diş yüzeyinden geleneksel yöntemle ölçü alınarak model elde edilir veya dijital yöntemle ölçü alınır ve dijital modelleme yapılır. Laboratuvar ortamında elde edilen modellere porselen materyallerle dolgu üretilir. Bu dolgular dişlerin anatomik yapısını taklit edecek şekilde üretilmektedir. İkinci seansa kadar diş yüzeyinin açık kalmaması için geçici dolgu uygulaması yapılır. Diş dokusuna ve rengine uygun porselen dolgular ikinci bir seansta diş yüzeyine yapıştırılır. Estetik olarak kompozit dolgulardan daha iyi sonuçlar elde edilir.
Diş yüzeyindeki çürüklerin boyutuna göre yapılacak restorasyonun adı değişmektedir. İnley restorasyonlar diş içerisine yerleştirilen restorasyonlardır, onley restorasyonlar ise dişin ısırma yüzeyini kaplayan protezlerdir.
Porselen dolgular kompozit dolgulara göre daha maliyetli tedavi yöntemidir. Porselen materyallerin fiyatları oranında ücretlendirme yapılmaktadır.
İnley dolgu ve onley dolgu son yıllarda geliştirilen rezin siman materyallerle yapıştırılır. Rezin simanlar diğer yapıştırıcı materyallere kıyasla diş ile daha sağlam bağlantı oluşturan yapıştırıcılardır. Rezin simanlar porselen dolguların dayanımını arttırırlar.